Tandtechniek Amsterdam

Tandtechnisch laboratorium Amsterdam met CAD/CAM technologie

Binnekade Tandtechniek is een Tandtechnisch laboratorium en gespecialiseerd op het gebied van tandtechniek. We zijn al sinds 1984 gevestigd in Zwanenburg in de regio Amsterdam. We voeren uitsluitend werkzaamheden uit voor tandartsen en implantologie. We maken in ons tandtechnisch laboratorium voor o.a. implantaten gebruik van de beste materialen zoals lithium disilicate (emax) en zirconium. We zijn ook op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van tandtechniek. Net als 235 anderen, zijn we aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek. Ze houden o.a. de volgende zaken in de gaten:transparante werkwijze, kwaliteit en regelgeving door de overheid.

De specialist in Tandtechniek in  de regio Amsterdam

Kwalitatieve producten, korte levertijden, goede samenwerking en nazorg is waar we veel aandacht aan besteden. In ons tandtechnisch laboratorium in Amsterdam voeren we allerlei werkzaamheden uit op het gebied van tandtechniek.

Bij deze werkzaamheden maken we gebruik van de laatste technologie (CAD/CAM). In ons tandtechnisch laboratorium in Amsterdam vervaardigen we o.a. de volgende producten:

  • Splinten
  • Facings
  • Mondbeschermers
  • Volledig/partiele en implantaatgedragen protheses
  • Frameprotheses
  • Implantaten (alle merken)
  • Combinatiewerkstukken
  • Kroon- en brugwerk

tandtechniek Amsterdam

Tandtechnisch laboratorium met bezorgservice in Amsterdam

Binnen een straal van 25km van ons tandtechnisch laboratorium in Zwanenburg bij Amsterdam, halen en brengen we werkstukken en afdrukken. Wanneer u buiten dit gebied gebruik wilt maken van onze bezorgservice schakelen we de hulp van UPS in.

Implantologie in de regio Amsterdam, onze diensten en producten

Een goede suprastructuur is erg belangrijk voor succesvolle implantaten. Bij tandtechnisch laboratorium Binnekade Tandtechniek werken we met alle grote merken voor kwalitatieve implantaten. Onderstaande materialen gebruiken we om suprastructuren voor implantaten te vervaardigen:

Zirconium oxide

De onderstructuren van zirconium oxide zijn zeer sterk, zirconium oxide is een uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd materiaal. Onder meer de ongekende sterkte, perfecte pasvorm en natuurlijke translucentie zijn positiever eigenschappen van dit materiaal. We gebruiken zirconium oxide bij abutments, full zirconium kronen, bruggen voor implantaten (alle merken), kronen en bruggen t/m 12 elementen.

Lithium disilicate (emax)

Voor monolitische restauraties van een gebitselement is Lithium disilicate (emax) erg geschikt. We gebruiken dit materiaal in combinatie met pers- of CAD/CAM technologie. Lithium disilicate (emax) kan vaak zeer esthetisch worden opgebakken en is zeer sterk. Ook wanneer de preparaties door verkleuring donker gekleurd zijn of bij gebruik van titanium abutments, zijn volledig keramische restauraties mogelijk. De opaciteit van emax lithium disilicate bepalen we aan de hand van de kleur van de stomp. Zo kunnenwe een esthetische en natuurgetrouwe restauratie ontwerpen.

Metaal / Titanium implantaten

Het beste metaal om implantaten te vervaardigen is titanium. Dit metaal valt onder de zogenaamde weefselvriendelijke stoffen, in de moderne geneeskunde wordt het veel gebruikt bij o.a. botbreukplaten, pacemakers en kunstgewrichten. Titanium wordt door het menselijk lichaam volledig geaccepteerd en er treed geen afweerreactie op.

Werkt u in de implantologie of als tandarts in Amsterdam en wilt u de hulp van ons tandtechnisch laboratorium inschakelen? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina. We helpen u graag met allerlei zaken op het gebied van tandtechniek.

CAD/CAM Technologie

Binnekade Tandtechniek (Zwanenburg, regio Amsterdam) werkt sinds november 2015 met het innovatieve freessysteem Wieland Zenotec select Hybrid. Dit is een vijfassige freesmachine die beschikt over een 8 schijven materiaalwisselaar. Het apparaat kan zonder problemen zirconium, acryl, metaal en was bewerken. We vervaardigen zo restauraties met een uitstekende pasvorm. We gebruiken in ons tandtechnisch laboratorium in de regio Amsterdam uitsluitend originele schijven van Ivoclar. De Zenotec is volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van CAD/CAM ontworpen en volledig compatible met IPS emax.

tandtechnisch laboratorium amsterdam

Binnekade Tandtechniek voor kwalitatieve implantaten, bezorgservice in Amsterdam

Zoals gezegd werken we uitsluitend voor tandartsen en mensen die werkzaam zijn in de implantologie. Ons tandtechnisch laboratorium is gevestigd Zwanenburg, regio Amsterdam. Wanneer u graag meer informatie over onze producten en diensten wilt of een opdracht voor ons heeft bel dan: 020-4972505 of stuur een mail naar: info@binnekadetandtechniek.nl. Behalve dat ons tandtechnisch laboratorium is aangesloten bij de branchevereniging tandtechniek zijn we ook verbonden aan de patiëntengeschillencommissie tandtechniek. Daarnaast zijn we ook een erkend leerbedrijf. Bent u als implantoloog of tandarts op zoek naar een allround tandtechnisch laboratorium in de regio Amsterdam? Neem dan contact op met Binnekade Tandtechniek.