Tandtechniek Haarlemmermeer

Tandtechnisch laboratorium Haarlemmermeer

Tandtechnisch laboratorium Binnekade Tandtechniek is een allround specialist op het gebied van tandtechniek in de regio Haarlemmermeer. We zijn al sinds 1984 zijn gevestigd in Zwanenburg in de regio Haarlemmermeer. De werkzaamheden die we uitvoeren doen we uitsluitend voor tandartsen en mensen die werkzaam zijn in de implantologie. In ons tandtechnisch laboratorium maken we gebruik van de beste materialen zoals zirconium en lithium disilicate (emax) daarnaast hanteren we de laatste technieken. We zijn (net als 235 andere laboratoria) aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek. Deze brancheorganisatie houdt o.a. de kwaliteit, transparante werkwijze en regelgeving door de overheid in het oog.

Professionele tandtechniek in Haarlemmermeer

Binnekade Tandtechniek biedt kwalitatieve producten, korte levertijden, nazorg en doet altijd zijn uiterste best voor een goede samenwerking. In ons tandtechnisch laboratorium in Haarlemmermeer verzorgen we verschillende werkzaamheden.

Hierbij maken we gebruik van de laatste technologie in tandtechniek (CAD/CAM). We kunnen o.a. de volgende producten vervaardigen in ons tandtechnisch laboratorium in Haarlemmermeer.

  • Kroon- en brugwerk
  • Mondbeschermers
  • Volledig/partiele en implantaatgedragen protheses
  • Combinatiewerkstukken
  • Facings
  • Implantaten (alle merken)
  • Frameprotheses
  • Splinten

tandtechniek De Haarlemmermeer

Bezorgservice in Haarlemmermeer
Meerdere keren per dag brengen en halen we afdrukken en werkstukken binnen een straal van 25km van ons laboratorium in Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer. Buiten dit gebied maken we gebruik van UPS.

Implantologie van ons tandtechnisch laboratorium  in Haarlemmermeer

Onder andere een goede suprastructuur bepaald het succes van implantaten. We werken met alle grote merken op dit gebied. We gebruiken de volgende materialen om onze suprastructuren voor implantaten te vervaardigen:

Zirconium oxide

Onderstructuren maken we van zirconium oxide, een zeer sterk en uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd materiaal. De positieve eigenschappen van dit materiaal zijn onder meer de perfecte pasvorm, ongekende sterkte en de natuurlijke translucentie. We passen het toe bij full zirconium kronen, abutments, implantaat bruggen (alle merken), kronen en bruggen t/m 12 elementen.

Lithium disilicate (emax)

Lithium disilicate glaskeramiek is zeer geschikt om monolotische restauraties van een gebitselement te vervaardigen. Dit materiaal wordt in combinatie met pers- of CAD/CAM technologie gebruikt. Lithium disilicate is erg sterk en kunnen vaak zeer esthetisch worden opgebakken. Zelfs als de preparaties donker gekleurd zijn door verkleuring of titanium abutments, kunnen de restauraties volledig keramisch worden vervaardigd. Aan de hand van de kleur van de stomp gebruiken we emax lithium disilicate met de juiste opaciteit. Hiermee ontwerpen we een esthetische en natuurgetrouwe restauratie.

Metaal / titanium

Titanium is het meest geschikte metaal om implantaten te vervaardigen. Het valt onder de zogenaamde weefselvriendelijke stoffen en wordt veel gebruikt in de moderne geneeskunde (botbreukplaten, pacemakers, kunstgewrichten). Het menselijk lichaam accepteert titanium volledig, er treed geen afweerreactie op.

Bent u werkzaam als tandarts of in de implantologie in Haarlemmermeer en kunt u onze hulp goed gebruiken? Wilt u graag deskundig advies op het gebied van tandtechniek? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina.

CAD/CAM Technologie

Sinds november 2015 werkt Binnekade Tandtechniek met het innovatieve freessysteem Wieland Zenotec select Hybrid. Deze vijfassige freesmachine beschikt over een materiaalwisselaar van 8 schijven. Zonder enige problemen kan het apparaat zirconium, acryl, metaal en was bewerken. De restauraties hebben een uitstekende pasvorm. Er worden door ons tandtechnisch laboratorium in de regio Haarlemmermeer uitsluitend originele schijven van Ivoclar gebruikt. De zenotec is ontworpen volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van CAD/CAM en volledig compatible met IPS emax.

tandtechnisch laboratorium De Haarlemmermeer

Deskundige tandtechniek in Haarlemmermeer? Neem contact op

Binnekade tandtechniek werkt zoals gezegd uitsluitend voor tandartsen en mensen die werkzaam zijn in de implantologie. Ons laboratorium is gevestigd Zwanenburg, regio Haarlemmermeer. Wilt u graag meer informatie of heeft u een opdracht voor ons bel dan: 020-4972505 of stuur een mail naar: info@binnekadetandtechniek.nl. Ons tandtechnisch laboratorium is niet alleen aangesloten bij de branchevereniging tandtechniek maar ook bij de patiëntengeschillencommissie tandtechniek. Daarnaast zijn we ook een erkend leerbedrijf.